Onfrisse adem? Reinig je tong!

Uit vele onderzoeken, over de ganse wereld, blijkt dat mondhygiëne zeer belangrijk wordt gevonden. Een frisse, niet ruikende adem... Dat vindt iedereen belangrijk.

Het belang van poetsen is een boodschap die van jongs af aan wordt herhaald, zelfs op school. Een van de grote leemten in deze leer is ... het schoonmaken van je tong.

Het belang van het reinigen van de tong

De tong is vaak een nest van ziektekiemen, maar wordt door de bevolking zelden gewassen. Bacteriën gedijen er goed en een slechte adem kan het gevolg zijn van een tong die gekoloniseerd is door deze binnendringende huisgenoten.

Om te weten of uw tong gewassen moet worden, kunt u afgaan op de kleur ervan. Als u een licht (wit/gelig) laagje op de bovenkant van uw tong ziet, moet je je  tong schrapen om het vuil kwijt te raken.

Je mond reinigen - hoe begin je eraan?

Een van de doeltreffendste manieren om uw tong schoon te maken, is natuurlijk het gebruik van een tongschraper. U moet niet met uw vingernagels over uw tong krabben, want dan loopt u het risico nog meer vuil in uw mond te krijgen, en het is niet effectief genoeg.

Het voordeel van de tongschraper is dat hij bacteriën verwijdert van de sterkste spier in ons lichaam. Wat de regelmaat betreft, raden wij een dagelijks gebruik van dit hulpmiddel aan. 

Een voorbeeld van een tongschraper (bron bol.com). 
De groene blaadjes (de frisse geur?) krijg je er automatisch bij. 

Het andere ideale hulpmiddel voor een goede mondhygiëne is natuurlijk de tandenborstel, maar niet zomaar een tandenborstel. De elektrische tandenborstel wordt door veel tandartsen aanbevolen vanwege zijn poetsefficiëntie. Wist je dat? Tandpasta is niet zo nuttig voor het reinigen van je tanden, het is het poetsen dat het allemaal doet!

Tandzijde of tandflos kan ook worden gebruikt om het werk van de tandenborstel te voltooien in onbereikbare openingen. Tenslotte kan mondwater met geschikte oplossingen de hele mond reinigen van bacteriën.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kramp in je ooglid kan een verrassende oorzaak hebben...

Een hernia? Zo kan je pijnvrij blijven leven

Met deze apps leer je vlot een nieuwe taal