Zes tips + bonustip tegen verkramping van het ooglid

Ik schreef daarnet een artikeltje over de oorzaken van Ooglidkramp. In het onderzoeken van het artikel kwam ik op een aantal TIPS uit.Iedereen houdt van tips. Daarom geef ik je hier mijn zes tips tegen krampen in je ooglid. Dit is wat je zelf kunt doen om verkrampingen van het ooglid te verminderen:


Neem supplementen magnesium

Gebrek aan bepaalde voedingsstoffen, zoals magnesium, kan de oorzaak zijn van een trillend ooglid. Neem daarom magnesium bij.

Neem minder medicatie

Sommige medicijnen kunnen spiertrekkingen/spasmen veroorzaken. Dit zijn voornamelijk stimulerende middelen zoals antipsychotica of medicatie bij OCS of ADHD. Verminder het gebruik van deze medicatie.

Probeer minder achter je computer te zitten

Van de hele dag achter een computer zitten en op je telefoon kijken worden ogen vermoeid. De oogspieren raken dan overbelast. Denk eraan om regelmatig pauzes te nemen en bijvoorbeeld een rondje te lopen.

Slaap voldoende

Neem voldoende rust en ga op tijd naar bed. Geef je ogen ook af en toe de rust door ze niet voortdurend bloot te stellen aan een beeldscherm.

Probeer stressvrij te leven

Het trillen van een ooglid ontstaat vaak door spanning en stress. Zoek uit wat de spanning veroorzaakt en probeer het in de toekomst te voorkomen.


Minder oppeppende middelen

Gebruik van oppeppende middelen zoals koffie of energydrank zit vol met cafeïne. Deze stof bevat stimulerende eigenschappen die de hartslag verhogen en bepaalde spieren activeren. Volgens deskundigen zijn spieren in het ooglid gevoeliger voor cafeïne dan andere spieren.

Bonustip: zoek professioneel advies

Ik geef graag ook een insidertip 😁 Er zijn kinesitherapeuten gespecialiseerd in dit type aandoeningen. Een aantal voorbeelden: fienjonnaert.be (Oost-Vlaanderen) en kaakpunt.be (algemeen)

Hopelijk helpt dit om minder last te hebben van je trillende oogleden👀.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kramp in je ooglid kan een verrassende oorzaak hebben...

Met deze apps leer je vlot een nieuwe taal

Plots pijn in de rug... help!